|
چند سالی می شود که طنزی سخیف و ضعیف به صدا و سیما راه پیدا کرده و متاسفانه قصد خارج شدن از آن را هم ندارد. سریالی که با طنز خواندن آن به هر گونه برنامه طنز توهین می شود.
به گزارش علمدار بصیر: طنز در صدا و سیما و سینمای ایران همیشه جایگاه ویژه ای داشته است و فیلم ها و سریال های طنز خوبی تا کنون ساخته شده است که می توان از جمله آنها به کارهای مهران مدیری و برخی کارهای اخیر سعید آقاخانی اشاره کرد. در این ژانر همچنین افرادی که معمولا سریال های درام و اجتماعی تولید می کنند مانند سیروس مقدم و محمدحسین لطیفی نیز وارد این ژانر شده اند و سریال های خوب کمدی - اجتماعی تولید کرده اند.
چند سالی می شود که طنزی سخیف و ضعیف به صدا و سیما راه پیدا کرده و متاسفانه قصد خارج شدن از این رسانه را هم ندارد. سریالی که با طنز خواندن آن به هر گونه سریال و فیلم طنز توهین کرده ایم. سریال خنده بازار که در آن به شعور و نیاز بینندگان توهین شده است. کاری پایین تر از سطح طنز دهه هفتاد که با جنگ هفتاد و هفت و ساعت خوش آنها را به خاطر داریم. اگرچه دوران اینگونه طنز ها به سر آمده ولی بازهم اگر در حد سریال های آن زمان هم بود مشکلی نبود ولی به مراتب سریال های طنز از قبیل سیب خنده و قطار ابدی از ساخت و نویسندگی بهتری برخوردار بودند اما سریال خنده بازار لودگی و توهین را به سر حد خود رسانده است و تنها با تمسخر دیگر برنامه ها سعی در طنز جلوه دادن خود دارد. تنها در این سریال به فکر ضربه های سیاسی اجتماعی بوده اند و به ظرافت طنز در آن هیچ توجهی نشده است گویی تنها هدف ساخت این سریال پرداختن به مسائل سیاسی و اجتماعی روز است که البته آنه هم به خوبی در سریال به نمایش در نیامده. البته در سریال های طنز و کمدی باید به نقد های سیاسی - اجتماعی پرداخت ولی نه تا این حد که کلا طنز را از روند خود خارج کند و به لودگی بکشاند. قسمت هایی ابتدایی این سریال با شکایت های زیادی از سوی افرادی که به آنها توهین شده بود رو به رو شد که حتی باعث شد تعدادی از بازیگران این سریال پروژه را ترک کردند و بخشی از قسمت های این سریال دیگر ساخته نشد. در سال های نه چندان دور در صدا و سیما طنز های زیادی از مهران مدیری مانند پاورچین، نقطه چین، شب های برره، جایزه بزرگ، باغ مظفر، مرد هزار چهره و دوهزار چهره ساخته شد و به نمایش درآمد که بیشتر آنها مورد استقبال شدید مردم واقع شد و تا مدت ها تکه کلام های آن حرف های رایج در خیابان ها می شد اما پس از مشکلی که این کارگردان با صدا و سیما پیدا کرد دیگر طنز هایش در صدا و سیما پخش نشد و به همین خاطر مسئولین که به فکر جایگزین طنز بودند این سریال را خریداری و پخش کردند که با وجود پخش چند سال پی در پی تا کنون نیز نتوانسته جایی در میان مردم باز کند و مسئولین صداوسیما نیز سر خود را زیر برف کرده و نمی خواهند ببینند که باز هم پروژه ای دیگر در دوره مدیریت آنها زمین خورده است و همچنان به پخش این سریال استمرار می بخشند. واقعا چرا نباید در کشوری که طنز پردازان خوبی در آن مشغول به کار هستند طنزی فاخر ساخته شود؟ چرا برای بینندگان ارزشی قائل نیستند؟ مدتی است که به دلیل نداشتن یک طنز 90 قسمتی خوب از سریال های گذشته استفاده می کنند و سریال هایی مانند هژیرها، پاورچین و ساختمان پزشکان را باز پخش می کنند تا شاید هوای طنزی که از صدا و سیما فاصله گرفته به آن نزدیک شود اما متوجه نیستند که با این گونه اقدامات نمی توان جای خالی طنز در تلویزیون را پر کرد.
منبع:عصرامروز
تاریخ ارسال مطلب : سه شنبه 92/5/29 | نویسنده : alamdarbasir
|
|
تمامی حقوق این وبلاگ و مطالب آن متعلق به علمدار بصیر می باشد و انتشار مطالب با ذکر منبع مانعی ندارد.
طراحی و اجرا : مرکز فرهنگی صالحون |